vineri, 4 martie 2011

Pichetul de grăniceri, Soroca

Str. Vasile Alecsandri, 1, or. Soroca - locaţia
Compania de grăniceri după inundaţie, 5 Aprilie 1932.
Vedere din partea sudică
1934
Faţada principală.
Vedere din partea nordică
Edificiul este amplasat pe latura de est a unui cartier pătrat, orientat spre Nistru. Clădirea este compusă din parter şi etaj cu planul soluţionat pe baza repartizării funcţionale a încăperilor. Intrările erau amplasate în rezalitele laterale, în cel de sud fiind montată scara de beton care urca la etaj, unde se aflau camerele, iar în cel de nord - accesul principal la încăperile de la parter. Acoperişul cu coame în pante abrupte, cu învelitoare din ţiglă roşie se armoniza cu pereţii construiţi din piatră şi cărămidă, atribuindu-i clădirii un aspect pitoresc, specific arhitecturii neoromâneşti.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu